Poziv za sudjelovanje u Nadbiskupijskom križnom putu mladih u Vitezu

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s Vijećem za mlade Vrhbosanske nadbiskupije organizira i ove godine Nadbiskupijski križni put mladih Vrhbosanske nadbiskupije.

Nadbiskupijski križni put mladih održat će se 9. travnja, u župi sv. Juraja u VitezuKalvarija pod geslom Sve obnoviti u Kristu. Ovogodišnje geslo poziva mlade na obnovu cjelokupnog društva u Kristu. Upravo kroz pobožnost križnog puta potrebno je pripraviti se i dočekati s nadom u vječni život blagdan Kristovog uskrsnuća.

Mladi će se u Vitezu, 9. travnja okupiti do 9:30 na mjestu odakle je planiran početak procesije i pobožnosti križnog puta, u kapelici Sv. Ante na samom početku brda Kalvarije. Pobožnost križnog puta započet će u 10:00 h, a kretat će se od kapelice preko brda Kalvarija gdje se nalaze postaje križnog puta, sve do vrha brda gdje je kapelica Žalosne Gospe. Tu će se održati euharistijsko slavlje, nakon križnoga puta i ispovijedi, koje će predvoditi nadbiskup Tomo Vukšić u koncelebraciji sa svećenicima iz Vrhbosanske nadbiskupije.

U slučaju kišovitog vremena, sveto misno slavlje održat će se u crkvi sv. Juraja u Vitezu, nakon završetka pobožnosti Križnog puta.

Nakon euharistijskog slavlja, mladi će se uputiti prema crkvi sv. Juraja gdje će ručati, upoznati se sa župnom crkvom te sudjelovati u zanimljivom sportsko-rekreativnom programu.

Animatori Vrhbosanske nadbiskupije bit će zaduženi za čitanje tekstova postaja Križnog puta, te za nošenje križa tijekom procesije. Prijevoz iz župnih zajednica do Viteza organiziraju župe/župnici, a Centar za mlade snosit će troškove ručka i preostale troškove organizacije.

Napominjemo voditelje skupine da, prilikom pobožnosti Križnog puta, paze na svoje mlade, zbog uskog terena na kojemu se nalaze postaje Križnog puta. Također napominjemo da se autobusi mogu parkirati na predviđenom  mjestu ispod brda Kalvarija koje će biti označeno.

Ovim putem vas pozivamo da animirate mlade iz svojih župa da se odazovu na ovu korizmenu pobožnost te da se uključe u navedene aktivnosti čitanja i nošenja križa kako bismo imali predstavnike svih dekanata. Molimo vas da prijave za dolazak pošaljete u Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II.  najkasnije do 6. travnja, radi organizacije hrane i programa za mlade.

Svoje prijave, ili dodatne upite možete slati na mail matijevicnet@gmail.com ili na broj telefona +387 63 347 248. Odgovorna osoba je vlč. Ivan Matijević.