Održan trening za dobitnike start up poticaja prvog ciklusa projekta Iuvenes Fructus (2017/2019)

U razdoblju od 25. do 27. ožujka, u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. održan je trening za dobitnike start up poticaja prvog cikulsa edukacije o voćarstvu u sklopu projekta Iuvenes Fructus.

Na treningu je sudjelovalo 16 sudionika edukacije, članovi projektnog tima i partneri projekta Ivana Klačar, koordinatorica, Vera Lušo iz poduzeća ZORG IN i Gorana Benković profesorica praktične nastave.

Tema dvodnevnog treninga je bila Pravni okvir i registracija OPG -a, a predavači su bili ovlašteni revizor  Amra Rizvan i  mag. ekologije Judita Heveši.

Nakon teorijskog predavanja, sudionici treninga su imali prigodu kroz konkretne primjere naučiti kako pravilno voditi knjige i dokumentaciju koja se koristi za vođenje OPG-a, načinu obraćuna plaće kao i svih drugih doprinosa koji se uplaćuju kada je u pitanju ova djelatnost.

Nakon završenog treninga uslijedila je pismena i usmena  evaluacija sudionika koju je vodila Adela Softić, evaluatorica projekta Iuvenes Fructus.

Projekt Osnaživanje mladih za rad u voćarstvu – Iuvenes Fructus održava se pod pokroviteljstvom Renovabis-a iz Njemačke, a realizira ga Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II.,  u suradnji s poduzećem ZORG IN iz Kornice, Srednjom strukovnom školom iz Orašja, Srednjom školom Pero Zečević iz Odžaka i Ministarstvom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Županije Posavske.

Ivana Klačar