Mostar: Radionica u „Prosvjetinoj školi“

U subotu 2. travnja u prostorijama Prosvjetine škole u Mostaru, održana je radionica na temu predrasuda i govora mržnje u okviru međureligijskog projekta Koračajmo zajedno.

Vršnjački edukatori projekta Željko Maksimović i Nives Livančić, posjetili su Prosvjetinu školu zajedno sa projekt koordinatoricom Nadeždom Mojsilović.

Na samom početku, sudionike radionice i voditelje, pozdravio je i poželio dobrodošlicu  paroh mostarski Duško Kojić, koji se zahvalio na suradnji koja je ostvarena kroz projekt, te je tokom posjete naglasio važnost ovakvih susreta za mlade u Bosni i Hercegovini. Također, na radionici je sudjelovao i vjeroučitelj škole Njegoš Veljančić.

Tijekom radionice mladi su aktivno sudjelovali u različitim vježbama i diskusijama, te su pokazali interesovanje za sudjelovanje i u drugim aktivnostima u okviru projekta.

Sudionici radionice su inače polazanici Prosvjetine škole, u kojoj subotom imaju dopunske sate iz srpskog jezika, povijesti i kulture. Škola je osnovana od strane Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva Prosvjeta uz podršku Srpske pravoslavne crkvene opštine Mostar.

Po završetku susreta razgovaralo se o nastavku suradnje, te će u narednom razdoblju učenici Prosvjetine škole posjetiti Sarajevo i Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II.