Projekt Vision is Decision s mladima iz Posavine

Projekt Vision is Decision – Mladi i demokracija stigao je i do mladih iz posavskog kraja koji su se tijekom proteklog vikenda okupili u Regionalnom uredu Nadbiskupskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Kornici, na prvom susretu u sklopu ovogodišnjih aktivnosti. Projekt Vision is Decision – Mladi i demokracija pomaže mladima u shvaćanju vlastite uloge u društvu i korištenja demokratskih vrijednosti s ciljem stvaranja aktivnog građanstva i pozitivnih promjena.

Uz podršku Amande Đogaš, voditeljice Regionalnog ureda i Ivana Dragičevića, pastoralnog suradnika Centra za mlade, mladi su uz vodstvo Alen Gudala, voditelja ovog projekta i animatorica instruktorica Anđele Kljajić i Ružice Mihalj, dobili temeljna znanja o funkcioniranju sustava odlučivanja u Bosni i Hercegovini te načinima kako se mladi mogu uključiti u aktivnosti koje će doprinijeti razvoju njihovih lokalnih zajednica.

Osim toga, mladi su dobili priliku razviti komunikacijske vještine kroz organiziranje i vođenje debate i grupni rad koje su vodile instruktorice Centra za mlade. Tijekom večernjih sati mladi su se družili uz animatorske plesove i igre.

Također, kroz korištenje digitalnih pomagala i kvizova mladi su se zabavili, ali i dobili saznanja o sustavu glasovanja u našoj zemlji i procesima koji su kreirali postojeće društveno-političko uređenje Bosne i Hercegovine te kako to uređenje utječe na naš svakodnevni život.

Zahvaljujemo Regionalnom uredu u Kornici, mladima i instruktoricama na sudjelovanju kao i podršci tijekom pripreme i provedbe ove aktivnosti.

Alen Gudalo