VI. festival duhovne glazbe Marijafest BiH

Nakon uspješno realiziranih pet festivala duhovne glazbe Marijafest BiH, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. i ove godine nastavlja s tradicijom okupljanja različitih glazbenih skupina na šesti po redu festival. Svake godine, na festivalu duhovne glazbe predstavljaju se novi izvođači i glazbene skupine, uz potporu i zajedništvo s onima koji su godinama sudionici na festivalu. Do sada je festival okupio preko 60 različitih glazbenih skupina iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine.

Dosadašnjih godina, festival duhovne glazbe Marijafest BiH je bio isključivo revijalnog karaktera praćen glazbenim radionicama te druženjem bendova. Kroz duhovne šansone pružana je prilika mladim bendovima da pokažu svoje talente, sposobnosti i darove te način na koji oni, glazbeno kreiraju molitve, u čast Blaženoj Djevici Mariji.

Za naredni festival, Centar za mlade Ivan Pavao II. donosi jedno osvježenje u programu, ali i zanimljiva iznenađenja koja očekuju mlade glazbenike. Marijafest 2022. organizirat će se kroz natjecateljski karakter u dvije kategorije: dječji zborovi i zborovi mladih, a održat će se 14. svibnja u prostorijama Centra za mlade Ivan Pavao II. s početkom u 17 sati. Glazbenici koji sudjeluju u natjecateljskom dijelu programa bore se za glavnu nagradu, a to je snimanje autorske pjesme u glazbenom studiju.

Pravo za sudjelovanje na festivalu imaju:

  • U kategoriji za zborovi mladih imaju pravo sudjelovati glazbene grupe, bendovi, zborovi koji su navršili 14. godina te imaju glazbeno iskustvo na istim ili sličnim festivalima.

  • U kategoriji za dječje zborove pravo na sudjelovanje imaju glazbene grupe ili zborovi, mlađi od 14 godina koji djeluju u župi ili školi pod vodstvom stručne osobe.

Pobjednika festivala Marijafest BiH u obje kategorije odlučit će glasovi publike, kao i glasovi stručnog žirija. Napominjemo da se na festivalu ne treba izvoditi autorska pjesmu, te pjesma koju skupina izvodi mora biti duhovna.

Vaše prijave možete slati na mail: josip.ncm@gmail.com s naznakom – Marijafest BiH 2022., najkasnije do 01. svibnja 2022. godine.

Za prijavu je potrebno poslati ime i prezime skupine, osnovni podaci o glazbenom sastavu, dvije pjesme koje je skupina pripremila (u slučaju da se više skupina prijavi s istom pjesmom), kontakt osobu, kontakt podatke, nekoliko fotografija glazbene skupine, zbora koji se prijavljuje, broj članova glazbene skupine, župu/zajednicu koju predstavljaju, te naznačiti u kojoj kategoriji se glazbena skupina prijavljuje.  

Obrazac preuzmi ovdje: Prijavni_obrazac-_Marijafest_BiH

Dodatne informacije o festivalu mogu se dobiti i na broj telefona: +387 33 766 225 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.

Festival duhovne glazbe Marijafest BiH 2022. podržan je od strane Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.