NAJAVA: Međunarodna konferencija o zaštiti maloljetnika “Because We Care”

Pitanje sigurnosti i dobrobiti maloljetnika svakim danom postaje sve važnije i pitanje je koje se tiče svih nas, bez obzira gdje živimo i čime se bavimo. Zlostavljanje i zanemarivanje, iskorištavanje i nestajanje djece i mladih potresa javnost svakodnevno, a odgovorne institucije često nisu u mogućnosti dati adekvatan odgovor na postavljeni problem.  

Uvidom u društvene potrebe i analizom potreba stručnjaka odlučili smo organizirati Međunarodnu konferenciju o zaštiti maloljetnika „Because We Care“ koja predstavlja stručni i znanstveni iskorak u bosanskohercegovačkom društvu na području prevencije, djelovanja i zaštite maloljetnika. Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II kontinuirano pruža podršku kako mladima, tako i svima onima koji rade s mladima u različitim okruženjima, čime nastoji osnažiti cijelu zajednicu za odgovornu i sustavnu zaštitu života mladih ljudi.

Konferencija će se održati od 21. do 23. travnja 2022. godine te će sudjelovati veliki broj kako domaćih, tako i svjetskih stručnjaka iz oblasti zaštite maloljetnika. LIVE prijenos će biti osiguran putem Facebook stranice Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Program konferencije je dostupan na OVDJE

Nositelj Međunarodne konferencije o zaštiti maloljetnika je Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II u suradnji s Centrom za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije i Katoličkim bogoslovnim fakultetom Univerziteta u Sarajevu.

Za sva dodatna pitanja dostupni smo na  antoniotopalovic.ncm@gmail.com  ili na broj telefona +387 33 766 226.