NATJEČAJ ZA LITERARNI RAD „I MOJ GLAS JE VAŽAN“

S ciljem poticanja mladih na razvoj kritičkog mišljenja i izražavanje vlastitih stavova, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. i ove godine raspisuje natječaj za literarni rad u okviru projekta Mladi i demokracija – Vision is decision, na temu Moć jedne olovke- I moj glas je važan!.

Projekt Mladi i demokracija – Vison is decision želi biti doprinos izgradnji društva u kojemu će mladi moći kvalitetno živjeti – materijalno, moralno i duhovno. Stoga je cilj posvijestiti mladima da su oni ključni čimbenici u kreiranju zdravijeg društvenog ozračja, koje će biti u službi ljudskog dostojanstva, zalaganjem za temeljne vrijednosti, kao što su istina, pravednost, pravo na zdrav odgoj, obrazovanje, kulturu i dr.

Upravo zbog toga, Centar za mlade Ivan Pavao II. poziva mlade da se prijave na literarni natječaj, izraze vlastito mišljenje te osvoje nagrade.

UVJETI NATJEČAJA:

– Pravo sudjelovanja imaju srednjoškolci i studenti

– Tekstovi ne smiju biti ranije objavljivani

– Radovi trebaju biti pisani fontom Times New Roman, veličine fonta 12 i proreda 1,5

– Rad treba napisati isključivo jedan autor (ne prihvaćaju se suautorski radovi)

– Radovi trebaju imati naslovnicu sa sljedećim naznakama: naslov rada, ime autora, naziv škole/fakulteta, datum rođenja, adresa, telefonski broj i e-mail adresa)

– Autori svih literarnih izraza (proze, poezije i dr.) ravnopravno sudjeluju

Radove poslati na adresu Gatačka 18, 71 000 Sarajevo, ili putem maila: marija.ncm@gmail.com, s naznakom: “Natječaj za literarni rad – Mladi i demokracija”, najkasnije do 09. svibnja. Stručno povjerenstvo će ocjenjivanje radova izvršiti u dvije kategorije: srednjoškolci i studenti. Sadržaj teksta treba biti usmjeren na poticanje mladih na kritičko razmišljanje, zalaganje za temeljne vrijednosti, razvoj demokratskog društva te promicanje dostojanstva mlade osobe i njenih prava.

Rezultati natječaja, kao i cjeloviti pobjednički tekstovi, bit će objavljeni na službenoj stranici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. www.mladicentar.org   te na stranicama Katoličkog tjednika.

Pobjednike literarnog natječaja u dvije kategorije (srednjoškolci i studenti) očekuju nagrade, a to su:

Prva nagrada: 150,00 KM

Druga nagrada: 100,00 KM

Treća nagrada: 50,00 KM