Započele pripreme za 51. Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije

Komusina DMVU srijedu, 04. svibnja u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. održan je sastanak organizacijskog odbora za proslavu Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije, koji se već tradicionalno održava posljednji vikend u svibnju u Gospinom svetištu u Komušini.

Sastanku na kojem se razgovaralo o programu proslave 51. Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije u Komušini koji će se ove godine održati 27. i 28. svibnja nazočili su: prof. dr. Šimo Maršić, ravnatelj Centra, vlč. Boris Salapić, župnik i čuvar svetišta u Komušini, gđa. Renata Vrdoljak, zamjenica ravnatelja Centra za mlade, te Marija Puljić i Josip Milanović, djelatnici NCM-a.

Na sastanku se razgovaralo o programu proslave koja će se ove godine održati pod geslom Tih dana usta Marija i pohiti u Gorje. (Lk 1:39). S obzirom na to kako se posljednje dvije godine program Dana mladih razlikovao od prethodnih zbog situacije izazvane koronavirusom, organizacijski odbor osvrnuo se na izazove s kojima su bili suočeni protekle dvije godine, program kojim je obilježen jubilarni, 50. Dan mladih i sl. Razgovaralo se i o novitetima koji će obogatiti program proslave Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije u Komušini koji godišnje okuplja više od 1000 mladih.

Program 51. Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije započet će u petak, 27. svibnja slavljenjem sv. mise, nakon čega će uslijediti zanimljiv program koji su osmislili djelatnici u suradnji s animatorima i vršnjačkim edukatorima.

Kao i ranijih godina program u subotu, 28. svibnja započet će pokorničkim bogoslužjem, prilikom za sv. Ispovijed, te procesijom na brdo Kondžilo gdje će biti održano Euharistijsko slavlje nakon čega će biti upriličen zabavan program  za mlade.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. obilježavanjem proslave Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije kroz zanimljiv i bogat program želi slaviti zajedništvo sa svim mladima koji su na bili koji način uključeni u rad i aktivnosti Centra za mlade, ali i u rad svoje župne zajednice.

Proslava Dana mladih odlična je prilika okupiti mlade na jednom mjestu, zahvaliti im se na svemu i još jednom ih ohrabriti da nastave biti aktivni članovi različitih skupina mladih u svojoj župnoj zajednici.

Baš zbog toga, ovom prilikom pozivamo sve župnike, kapelane, duhovne asistente, redovnike i redovnice da animiraju i pripreme svoje mlade te se odazovu na poziv i dođu u što većem broju na proslavu 51. Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije.

Josip Milanović