Održan sastanak MEKT tima u Beču

U ponedjeljak i utorak, 02. i 03. svibnja 2022. održan je sastanak MEKT-a u Beču, Austriji. Domaćin sastanka bila je organizacija Katolička mladež Austrije (Katholische Jugend Österreich – KJÖ), a na sastanku su sudjelovali i predstavnici iz Slovačke, Mađarske, Slovenije, Češke i Bosne i Hercegovine. U ime Ureda za mlade Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine sastanku su prisustvovali vlč. Šimo Maršić, voditelj Ureda, te Martina Vidović.

Dvodnevni sastanak započeo je zajedničkim ručkom, a potom su uslijedila izvješća predstavnika pastorala mladih. Članovi MEKT-a složili su se da je pandemija Covid-19 zaustavila mnoge aktivnosti, ali da se od početka ove godine primjećuje znatan porast aktivnosti u pastoralu mladih.

Glavna tema susreta bila je međunarodna konferencija koju organizira MEKT tim, a koja će se održati od 02. do 04. prosinca 2022. u Beču. Riječ je o četvrtoj konferenciji o pastoralu mladih, kojoj će glavna tema biti sinodalnost u pastoralu mladih. Konferencija će okupiti stručnjake iz polja sinodalnosti, a jedna od središnjih točki biti će i razmjenjivanje iskustava i primjera dobrih praksi.

MEKT je projekt 8 europskih zemalja: Austrije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Poljske, Hrvatske, Češke, Slovenije i Slovačke. Cilj aktivnosti MEKT-a je razmjena i jačanje suradnje između ovih zemalja, te širenje vidika o načinu provođenja aktivnosti u pastoralu mladih.