Razvoj zajedništva u učionici kroz animatorske radionice i igrice

Sekcija animatora i volontera koja djeluje pri Katoličkom školskom centru Petar Barbarić i Regionalnom uredu Centra za mlade Ivan Pavao II., kroz kreiranje animatorskih programa tijekom školske godine, nastavlja raditi na povezivanju učenika Gimnazije i Osnovne škole, a ovaj put animatori su organizirali susret za učenike osmih razreda. Temeljni cilj ovog susreta bio je pomoći učenicima u razvoju zajedništva kroz kvalitetnije komunikacijske vještine s vršnjacima u razredu, a to je ostvareno kroz kreiranja niza tematskih animatorskih igrica. Učenici su bili podijeljeni u mini grupe gdje su, uz pomoć animatora, rješavali grupne zadatke i zabavne kvizove, sve s ciljem učenja o značaju zajedničkog rada i posvećenosti rješavanju izazova kroz međusobnu suradnju.

Također, animatori su kroz svoje mini radionice  i kvizove kreirali ugodno okruženje u učionici što je ključni motiv za učenike za zajednički rad poštujući potrebe svih članova grupe.

Animatori su od početka školske 2021./2022. godine organizirali mjesečne susrete za osnovnoškolce, a do kraja školske godine animatori će nastaviti druženje s učenicima trećih razreda.

Zahvaljujemo se članovima sekcije animatora i volontera na pripremi i provedbi ove aktivnosti za učenike osmih razreda.

Alen Gudalo