Edukacija za vršnjačke edukatore “Sukob i suradnja: usud ili ipak prilika”

U razdoblju od 13. do 15. svibnja u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. održan je drugi dio treninga za vršnjačke edukatore projekta Koračajmo zajedno na temu Sukob i suradnja: usud ili ipak prilika.

Trening su vodili mirovni aktivisti i teolozi Anna i Otto Rafai iz Zagreba ispred organizacije RAND – Regionalna adresa za nenasilno djelovanje. Edukacija u kojoj su sudjelovali vršnjački edukatori imala je za cilj usvajanje vještina i stavova nenasilne transformacije sukoba, potom osnažiti edukatore za nošenje sa sukobom, te prikazati sukob kao priliku kada vodi jasnijim međuljudskim odnosima. Kroz tri dana edukacije sudionici su aktivno sudjelovali kroz različite vježbe i predstavljanje teorijskog okvira na temu transformacije sukoba, što će im pomoći u zajedničkom radu i osmišljavanju aktivnosti za mlade u okviru projekta Koračajmo zajedno.

Projekt Koračajmo zajedno kroz svoje aktivnosti okuplja studente različitih vjeroispovijesti koji u okviru projekta imaju priliku jačati svoje kapacitete i stjecati različite vještine u oblasti međureligijskog dijaloga i izgradnje mira kako bi bili promotori suživota i svoja znanja i vještine prenosili na druge mlade s kojima se susreću kroz svoj rad.

 

Edukacija za vršnjačke edukatore je ove godine dijelom financijski podržana od strane Ekumenske inicijative žena.

Nadežda Mojsilović