Održana edukacija Osnove pripreme i pisanja projekata

U petak 13. svibnja, u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. održana je edukacija o osnovama pripreme i pisanja projektnog prijedloga. Edukaciji, koju su vodili djelatnici Centra za mlade Marija Puljić i Antonio Topalović, nazočilo je 17 studenata različitih fakulteta.

Na samom početku, voditelji su  definirali što je projekt, te se osvrnuli na identificiranje društvenih potreba kojima bi se mogao  dati doprinos kroz razvoj projektnog prijedloga. U nastavku je bilo govora o  fazama projekta (analizi, planiranju, programiranju i implementaciji), te osnovnim dijelovima projektnog prijedloga. Također su sudionici imali priliku zajedno s voditeljima definirati proračun prema konkretnim aktivnostima. Posljednji dio teorijskog dijela edukacije odnosio se na elemente  projektnog izvješća.

Tijekom drugog, praktičnog dijela edukacije, sudionici su u manjim skupinama imali zadatak identificirati jedan društveni problem u svojoj lokalnoj zajednici, te definirati ključne komponente (opći cilj, specifični ciljevi, aktivnosti, rezultati, budget) projektnog prijedloga. Edukacija je završena zajedničkom evaluacijom projektnih prijedloga sudionika.

Nadamo se da će ova edukacija biti poticaj mladima da se odvaže svoje ideje pretočiti u konkretan plan, a plan u akciju, razmišljajući upravo kroz prizmu izrade projektnog prijedloga te koristeći raspoložive resurse brojnih organizacija i institucija koje su kroz grantove spremne podržati ideje mladih, a jedna od njih je i Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II..

Marija Puljić