Koračajmo zajedno: Predstavljen ljetni kamp mira Friedensgrund u Odžaku

U utorak 24. svibnja vršnjački edukatori na projektu Koračajmo zajedno posjetili su Srednju školu Pere Zečevića u Odžaku.

U okviru projekta Koračajmo zajedno ove godine u mjestu Kornica u blizini Odžaka, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., u razdoblju od 18. do 24. srpnja realizira petnaesti po redu ljetni kamp mira Friedensgrund (temelji mira). Tim povodom u Srednjoj školi u Odžaku, predstavljen je kamp u 3 različita odjeljenja, učenicima drugih razreda. Na satu vjeronauke, o projektu i programu ljetnog kampa govorili su vršnjački edukatori Željko Maksimović i Danijela Jocović.

Kroz sedmodnevni program kampa, mladi će imati priliku, pod vodstvom vršnjačkih edukatora projekta za mlade Koračajmo zajedno, učiti o važnosti upoznavanja drugog i drugačijeg, otkrivati osobne i kolektivne vrijednosti, ali i razvijati svoje radne navike, talente i sposobnosti. Poziv za prijave za kamp kao i detalji programa bit će uskoro objavljeni na web stranici Centra za mlade.

Ovom prilikom NCM Ivan Pavao II. se zahvaljuje Srednjoj školi Pere Zečevića i vjeroučitelju Antunu Ivešiću na uspješnoj suradnji na projektu.