NCM „Ivan Pavao II.“ i KFJ Westerwald/ Rhein-Lahn dobitnici Ekumenske nagrade „Eine Welt“

U petak, 27. svibnja, upriličena je dodjela Ekumenske nagrade „Eine Welt“ koju zajedno dodjeljuju organizacije Brot für die Welt i Katolički fond „Eine Welt“. Manifestacija je održana u sklopu Katoličkog dana u Stuttgartu. Ekumenska nagrada „Eine Welt“ dodjeljuje se svake dvije godine, a nagradom se odaje priznanje projektima koji se bave pitanjima razvojne politike i potiču na uključivanje u civilno društvo. 

U 2022. godini izabrani su projekti iz tri kategorije:  “Klima”, “Crkvena partnerstva” i “Digitalizacija u globalnom učenju”. Žiri su ove godine činili klimatski aktivist i partner Misereora Gabriel Klaasen, augsburški biskup dr. Bertram Meier i dr. Dagmar Pruin, predsjednica organizacije Brot für die Welt.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ i njemačka organizacija Katholische Fachstelle für Jugendarbeit Westerwald/Rhein-Lahn dobitnici su nagrade u kategoriji “crkvena partnerstva” za interkulturalnu razmjenu mladih prilikom koje se gradi interkulturalna svijest i tolerancija, te jača ekumenizam.

Nagradu je uručio biskup Bertram Meier iz biskupije Limburg, koji je u svom govoru naglasio važnost interkulturalnih razmjena mladih, a posebno je istakao radost da se razmjena implementira u suradnji sa Nadbiskupijskim centrom za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“.