Mladi iz Sarajeva na Progledaj srcem u Zagrebu

Članovi Udruge katoličkih studenata Emaus zajedno s mladima iz zbora Mali Rim župe Uznesenja Blažene Djevice Marije sa Stupa proteklog vikenda, 4. i 5. svibnja pohodili su Zagreb kako bi zajedno s tisućama mladih iz Hrvatske i regije sudjelovali na najvećem duhovno glazbenom spektaklu na stadionu Maksimiru – Progledaj srcem.  

Mladi su u radosnom duhu krenuli u ranim jutarnjim satima prema Zagrebu. Na stadion su stigli u vrijeme pretprograma koji je bio ispunjen duhovnim nagovorima, molitvom krunice i prilikom za ispovijed kako bi se i duhovno pripremili za sve milosti koje će primiti. Uz pjesmu i molitvu, mladi su dočekali koncert zajedno s 50 000 vjernika.

Ovo je šesti po redu i najveći do sada koncert Progledaj srcem koji je započeo porukom pape Franje koji je s radošću pozdravio mlade koji su došli pjesmom i plesom slaviti Boga. Uz Alana Hržicu, Božju pobjedu, Emanuel i fra Marina Karačića nastupili su i sestre Husar, Rafael Dropulić – Rafo, Toni Cetinski te mnogi drugi.

Jedan od najposebnijih trenutaka koncerta bio je nagovor patera Borisa Jozića kojemu su se na pozornici pridružili članovi Arke, zajednice osoba s i bez intelektualnih poteškoća. Oni su mu pomogli dočarati poruku razmatranja jer nas upravo oni uče zajedništvu i prihvaćanju jer smo svi stvoreni kao djeca Božja. Nakon koncerta mladi su se osjećali ispunjeno u potpunosti. Radost i doživljaje su dijelili jedni s drugima. Osmijesi na licima i suze u očima su najviše govorile koliko su bili zahvalni na prilici da s tisućama ljudi dijele isti duh zajedništva, vjere, nade i ljubavi. Pjesma, molitva, radost i suze ispreplitali su se na stadionu Maksimir. Razlog je bio samo jedan – slavljenje Boga.

Gabriela Šunjić