Otvorene prijave za Susret hrvatske katoličke mladeži 2022. u Bjelovaru

Pred nama je još jedan Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati 17. rujna ove godine u Bjelovaru, sjedištu Bjelovarsko-križevačke biskupije pod geslom “Gore srca”. Materijali za pripremu mladih, kao i prigodno osmišljeni logo susreta, nalaze se na službenim internetskim stranicama SHKM-a te se mogu preuzeti i iskoristiti za zajedničku pripremu mladih u župi ili dekanatu.

Susret je zamišljen kao jednodnevno okupljanje, uz mogućnost noćenja, koje će započeti prigodnim programom i ručkom u župama Bjelovarsko-križevačke biskupije, odakle će se mladi uputiti prema Bjelovaru. Ondje će biti organizirana procesija kroz grad prema stadionu na kojem će biti središnje euharistijsko slavlje.

Prijave za susret su u tijeku! Mladi se za susret prijavljuju u svojim župama, preko svojih župnika. Kod prijave je važno sve potrebne podatke upisati u tablicu koju župnik treba napraviti.

Za prijavu mladih potrebno je poslati: ime i prezime, spol, datum rođenja, telefon, e-mail, mjesto, župa, veličina majice (moguće veličine majica su: S, M, L, XL i XXL), broj putovnice, te napisati naznake (u slučaju nekih bolesti, alergija i sl.) za svakog sudionika kako bi se izvršila registracija.

Rok za prijavu otvoren je do 1. kolovoza, a prijavu mogu izvršiti samo povjerenici za mlade koji su dobili šifru za registraciju zbog čega je važno sve podatke proslijediti Nadbiskupijskome centru za pastoral mladih Ivan Pavao II.  kao i potvrdu o uplati troškova kako bi prijava bila uspješna, u protivnom mladi neće moći biti prijavljeni.

Podaci u tablicama moraju biti potpuni i točni, a primat će se samo one prijave koje budu dostavljene u naznačenom roku. Na susret se mogu prijaviti mladi od navršene petnaeste pa do tridesete godine života. Mladi s invaliditetom prijavljuju se uz uvjet da sami organiziraju svoju pratnju (asistenta) te da to, kao i bilo koju drugu specifičnost, upišete u navedenu tablicu, u rubriku naznake.

Kotizacija za sudjelovanje na susretu pojedinih dekanata:

1.         Derventski, Doborski, Brčanski i Šamački dekanat po cijeni od 70 KM

2.         Žepački, Tuzlanski i Usorski dekanat po cijeni od 65 KM

3.         Kreševski, Sarajevski, Sutješki i Travnički dekanat po cijeni od 70 KM

4.         Bugojanski i Ramski dekanat po cijeni od 70 KM

Program Susreta hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru 17. rujna 2022. godine:

od 10.00 sati – dolazak u župe Bjelovarsko – križevačke biskupije

10.00 – 12.00 sati – program upoznavanja i molitvenog zajedništva po župama; ručak

do 13.45 sati – dolazak u Bjelovar; slobodan program (obilazak pripremljenih punktova po gradu: sajam zvanja, katolički interliber, dnevni boravak, itd.)

15.15 sati – početak procesije prema stadionu

16.00 sati – animatorski pretprogram na stadionu

17.00 sati – svečano euharistijsko slavlje;

nakon misnog slavlja slijedi koncert i odlazak kućama.