Studenti iz Sarajeva proslavili Te Deum za kraj akademske godine

U četvrtak 16. lipnja 2022. godine, kada cijela Crkva slavi svetkovinu Tjelova, presvete krvi i tijela Kristova, studenti iz Udruge katoličkih studenata Emaus zajedno sa drugim studentima iz grada Sarajeva slavili su svetu misu Te Deum za kraj akademske godine.

Sve je započelo misnim slavljem u Župi Uznesenja BDM na Stupu, koju je predslavio vlč. Ivan Matijević, studentski kapelan u koncelebraciji sa vlč. Marinom Babićem, kapelanom i domaćinom. U prigodnoj propovijedi vlč. Matijević je istaknuo: „Danas slavimo svetkovinu presvetoga tijela i krvi Kristove. Svetkovine u kojoj se spominjemo, ali i zahvaljujemo Bogu, ustanovljena Euharistije. Središta Kristove žrtve podnesene za nas ljude. Toj žrtvi pridružujemo i sve naše žrtve koje svakodnevno prinosimo Bogu na njegov oltar. Neka nam današnja svetkovina pomogne da shvatimo važnost Isusove žrtve podnesene za nas, ali i misterija da je On i danas s nama preko svete euharistije.“ Vlč. Matijević se osvrnuo i na studente:“Dragi studenti, mi danas zahvaljujemo Bogu što smo sve dorbo proživjeli u protekloj akademskoj godini. Molit ćemo danas Boga da Vam dadne snage da je i privedete kraju. Neka Vam bude uspješno i blagoslovljeno vrijeme ispita.“

Misno slavlje animirao je zbor Emaus koji je na kraju mise zapjevao Te Deum, za proteklu akademsku godine, a na misi se okupilo četrdesetak mladih i još toliko župljana župe Stup. Po završetku misnoga slavlja uslijedio je roštilj i večera za sve studente i mladi, koji su se uz okrjepu družili i pjevali. Ovom prigodom studenti su izrazili zahvalnost duhovnome vodstvu i cijelome Nadbiskupisjkome centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. što ih prati u njihovome duhovnome i moralnome rastu.