EDUKACIJA U OKVIRU PROJEKTA “SINOPS”

Nedavno je u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Sarajevu potpisan ugovor o početku projekta SINOPS posvećen socijalnoj inkluziji osobama s intelektualnim poteškoćama u Sarajevu. Potpisnici ugovora su Caritas BiH, Caritas Italiana, Udruženje Oaza i Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. kao nositelj projektnih aktivnosti.

Kako bi se upoznali s novim projektom, ali i konkretnim radom s osobama s invaliditetom i uključivanjem osoba s intelektualnim poteškoćama u programe i aktivnosti Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., u utorak, 21. lipnja u prostorijama Centra za mlade Ivan Pavao II. održan je prvi od tri modula za djelatnike i volontere Centra za mlade.

Prvi modul koji se održao pod nazivom Rad s osobama s invaliditetom i uključivanje osoba s intelektualnim poteškoćama, a kojeg su vodili gđa. Mirela Mujezinović Mehić, djelatnica Udruženja Oaza i gosp. Zlatko Malić, djelatnik Caritasa BiH započeo je predavanjem općenito o invaliditetu, nakon čega su djelatnici i volonteri imali priliku kroz praktičan rad i vježbe upoznati se s bontonom, konvencijom o pravima osoba s invaliditetom i poteškoćama s kojima se susreću.  

Nakon završenog prvog modula u sklopu projekta SINOPS, planiran je i posjet Udruženju Oaza kako bi se djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. zajedno s volonterima upoznali o djelovanju Udruženja, ali i korisnicima prema kojima je projekt i usmjeren. Važno je napomenuti kako ovaj projekt uz edukaciju ima za cilj inkluzivno djelovanje kroz koje će se korisnici Udruženja Oaza, kroz radionice, kampove i susrete uključiti u rad Centra za mlade Ivan Pavao II.

Više informacija o projektu i načinu na koji se možete uključiti, možete dobiti putem emaila kukric.stefan@gmail.com ili broj telefona: +387 63 304 318 – kontakt osoba: Stefan Kukrić, koordinator projekta.