ZAPOČEO 4. INTERETNIČKI KAMP MLADIH „GRADIMO MOSTOVE“

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., u okviru programa Koračajmo zajedno, organizirao je četvrti po redu Interetnički kamp, koji je započeo jučer, 27. lipnja u prostorijama Centra za mlade, pod geslom Gradimo mostove, a trajat će do subote, 2. srpnja.

Prvi dan kampa obilježen je dolaskom sudionika iz različitih gradova Bosne i Hercegovine te zajedničkom večerom. Nakon toga uslijedio je uvod u program, predstavljanje voditelja kampa te pravila ponašanja koje je predstavila Marija Puljić, koordinatorica projekta.  Zatim je uslijedilo upoznavanje sudionika u velikoj grupi, te vježba Sušenje veša s ciljem upoznavanja sudionika s vlastitim očekivanjima i strahovima, te su izvučeni Tajni prijatelji i podijeljeni Spomenari za stvaranje što više uspomena i usvajanja novog znanja.

Nakon toga. sudionici su podijeljeni u svoje male grupe zajedno s svojim vršnjačkim edukatorima. Večer je završena zajedničkim druženjem.

Kroz različite radionice, predavanja iskusnih predavača, grupni i individualni rad, te posjet prirodnim i kulturnim objektima, mladi iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, imat će priliku kroz šestodnevni program bolje upoznati prirodna bogatstva te kulturnu raznolikost Sarajeva.

Program kampa bit će prožet i zabavno- rekreativnim sadržajem. Stoga će mladi imati priliku družiti se uz filmsku večer, timske igre te sudjelovanje u sportskim i drugim zabavno-rekreativnim aktivnostima.

Tekst: Ivana Vukoja

Fotografije: Anastasija Vuletić