Započeo kamp u sklopu projekta Mali putokazi u život

U ponedjeljak, 27. lipnja u Regionalnom centru u Kornici započeo je prvi ljetni kamp za djecu bez roditeljske skrbi iz četiri doma s kojima Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. uspješno surađuje već 12 godina.

Kamp koji je okupio 45 sudionika iz dječjih domova Sarajevo, Zenica, Tuzla i Turija započeo je pozdravnim govorom projekt koordinatora Gorane Lovrić i Maria Tucakovića, nakon čega je uslijedila igrica upoznavanja, definiranje pravila kampa ali i predstavljanje tima vršnjačkih edukatora koji će zajedno s projekt koordinatorima realizirati program prvog ljetnog kampa u organizaciji Centra za mlade Ivan Pavao II. koji se održava u Posavini.

Nakon pozdravnih riječi, uslijedile su sportske aktivnosti, tj. odbojka na pijesku te uživanje u bazenu. Prvi dan kampa obilježila je i podjela u manje skupine u kojima su sudionici kampa imali priliku osmisliti naziv svojih skupina, kreirati zastavu za svoju skupinu i predstaviti jedni drugima rezultate prvog zajedničkog rada. Tako će narednih pet dana skupine pod nazivom Bestie, Sretni kamperi, Jesen i Snješko kroz bogat program edukativnog, sportskog, zabavnog karaktera natjecati se u različitim kategorijama, raditi na jačanju timskog duha, učiti i razvijate svoje socijalne vještine.

Projekt Mali putokazi u život kojeg Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. uspješno realizira od 2010. godine ima za cilj djeci iz dječjih domova bez roditeljske skrbi iz cijele Bosne i Hercegovine ponuditi priliku za dodatnom neformalnom edukacijom i socijalizacijom.