Drugi dan kampa u Kornici obilježen pjesmom, glumom, sportskim aktivnostima

U utorak, 28. lipnja u Regionalnom centru u Kornici uspješno je realiziran drugi dan kampa za djecu bez roditeljske skrbi. Dan je započeo rasplesanim buđenjem, a potom su sudionici razbuđivanje nastavili uz jutarnju gimnastiku.

Nakon jutarnje gimnastike koju je vodio Mario Tucaković, djelatnik Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. uslijedio je doručak, nakon čega su sudionici su podijeljeni u dvije skupine. Dok je jedna skupinana uživala u kupanju na bazenu, druga skupina je sudjelovala u sportskim aktivnostima. Uslijedila je zamjena skupina, a potom i ručak i popodnevni odmor.

Nakon odmora realizirana je, prvo radionica na temu vršnjačkog nasilja koju je vodila vršnjačka edukatorica Lana Todosijević, a potom i glumačka radionica igranja uloga koju su sudionici imali priliku osmisliti jednu situaciju kao primjer vršnjačkog nasilja. Sudionici su se okušali u glumačkim vještinama, improvizacijama i osnovnim pripremama procesa, a sve s akcentom na timski rad.

Obje radionice predstavljene su drugim grupama gdje su sudionici razvijali osobine slušanja i međusobnog poštivanja. Uslijedila je rasplesana plesna radionica na kojoj su se sudionici opustili, zabavili ali i naučili nove plesne pokrete. Nakon večere uslijedilo je osmišljavanje zabavnog programa, a potom i grupno predstavljanje. Sudionici su zadovoljni i sretni završili s drugim danom ljetnog kampa.

Ismira Mašić