ZAVRŠEN ČETVRTI INTERETNIČKI KAMP MLADIH

U subotu 02. srpnja, zajedničkom evaluacijom sudionika u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., završen je četvrti Interetnički kamp mladih. Kroz proteklih šest dana, mladi iz raličitih dijelova Bosne i Hercegovine, imali su priliku sudjelovati u sadržajnom programu, ispunjenom smijehom, zabavom, ali i učenjem, pod vodstvom vršnjačkih edukatora projekta Koračajmo zajedno.

Prethodnog dana, u petak 01. srpnja, najprije su sudjelovali u upoznavanju vjerske raznolikosti Sarajeva, kada su posjetili znamenitu džamiju Husrev – bega, Katedralu Presvetog Srca Isusovog, staru pravoslavnu crkvu Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila te Muzej Jevreja.

Nakon što su se uvjerili u bogatstvo ovih građevina, koje se s razlogom ubrajaju u nacionalne spomenike Bosne i Hercegovine, sudionici su se uputili ka Trebeviću, gdje ih je čekalo druženje uz roštilj i sportsko – rekreativni program. Večernji sat obilježeni su večerom u duhu pravoslavnih vjerskih običaja te zabavom uz karaoke.

Stoga je četvrti Interetnički kamp, koji se održao, u razdoblju od 27. lipnja do 2. srpnja, s ciljem upoznavanja kulturne raznolikosti Grada Sarajeva, ali i međusobnog upoznavanja i dijeljenja iskustava mladih, pokazao još jednom da Bosna i Hercegovina ima mlade koji se ističu brojnim talentima, spremnošću za učenjem o kulturnoj baštini svoje zemlje te velikom željom da rade na osobnoj izgradnji i izgradnji društva u cjelini.

Interetnički kamp “Gradimo mostove” ove godine je dijelom podržan od strane Ekumenske inicijative žena  iz Republike Hrvatske.