Završen prvi ljetni kamp u Regionalnom centru u Kornici

Kao i ranijih dana, četvrti dan ljetnog kampa Mali putokazi u život koji se održao u Regionalnom centru u Korinici započeo je buđenjem sudionika i jutarnjom gimnastikom, nakon čega su se sudionici pripremali za odlazak na gradski bazen u Orašju.

Spas od velikih vrućina, sudionici su pronašli na bazenu koristeći bogat sadržaj i ponudu bazena, nakon čega ih je pri povratku na kamp dočekao roštilj koji su pripremili vršnjački edukatori. Nakon roštilja, sudionici su pretposljednjeg dana kampa imali priliku uživati u logorskoj vatri, razgovarati o svemu što se događalo na kampu prethodnih dana i sl. Sudionici su pripremili iznenađenje za vršnjačke edukatore i djelatnike Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. te rasplakali voditelje pjesmom koju su izveli.

Posljednji, peti dan kampa koji je započeo 27. srpnja nakon doručka i jutarnje gimnastike, nastavljen je zajedničkim sređivanjem prostora koji se koristio tijekom trajanja kampa. Također, posljednji dan kampa sudionici su iskoristili i kako bi najbolju skupinu koja je osvojila najviše bodova na olimpijskim igrama nagradili. Poslije ručka uslijedila je i zajednička evaluacija sudionika gdje su vođeni kroz razgovor podijelili svoje utiske, kritike i impresije o kampu, aktivnostima kampa, odnosu edukatora prema sudionicima, odnosu sudionika prema svojim vršnjacima i sl. Podjelom majica i slikanjem završen je kamp.

Sudionici su, iako oduševljeni doživljenim iskustvom, izrazili i tugu jer kamp završava i jer se jedno putovanje privelo kraju.

Ivan Roman Nikolić i Ružica Mihalj