Drugi dan Opće specijalizacije animatora prožet raznolikim programom

Drugi dan Opće specijalizacije animatora započeo je svetom misom koju je predslavio vlč. Ivan Matijević, pastoralni suradnik Centra za mlade Ivan Pavao II. i doručkom nakon čega je uslijedila Molitvena radionica u kojoj su sudionici razgovarali o značaju molitve u životu i radu jednog animatora te vrstama molitve, a potom su dobili zadatak u kojem će u svojim malim grupama pripremati večernje molitve za vrijeme trajanja specijalizacije.

Nakon kratke pauze uslijedila je radionica Stilovi vođenja i upravljanja u kojoj su kroz zadatak pravljenja skulptura prepoznali četiri stila vođenja, opisali svaki od njih i na kraju istaknuli da svaki dobar animator mora biti fleksibilan i spreman prilagoditi se skupini. Uslijedio je ručak te Kreativna radionica u kojoj su se sudionici okušali u pravljenju lepeza, pom-pom loptica i sl., a onda održali kratku probu pjevanja nakon koje je uslijedio zasluženi odmor koji su proveli kupajući se u bazenu.

Večernji dio programa zauzela je Opklada u kojoj su sudionici uspješno izvršili 33 zadatka te tako osvojili opkladu protiv animatora instruktora, zabavili se i još jedanput iskušali svoj timski i natjecateljski duh. Naporan, ali produktivan dan završili su večernjom molitvom, a već sutra ih očekuje novi dan pun raznovrsnih aktivnosti.

Nikolina Malić