Iako kišni, treći dan Specijalizacije animatora ipak pun aktivnosti

Treći dan Opće specijalizacije animatora počeo je kratkim energizerom koji je razbudio sve sudionike, a nakon toga su se zaputili na svetu misu. Poslije svete mise i doručka, podijelili su se u dvije manje grupe koje su slušale radionice Pastoral krizmanika odnosno Pastoral ministranata u kojima su uvidjeli kako biti voditelji ministranata u svojim župnim zajednicama te saznali više o darovima Duha Svetoga i razgovarali na koji način mogu animirati mlade kako bi nakon potvrde ostali aktivni u svojim župnim zajednicama.

Uslijedila je kratka pauza nakon koje su slušali Novinarsko – medijsku radionicu i Uvod u interpersonalnu komunikaciju. Na novinarsko – medijskoj radionici sudionici su pisali vijesti, glumili dnevnik i javljanje s terena, a na radionici Uvod u interpersonalnu komunikaciju sudionici su se upoznali s osnovama međusobnog komuniciranja, aktivnom komunikacijom te “ja” porukama.

Uslijedio je ručak, a nakon ručka sudionici su imali priliku učiti kroz zabavu gdje su obilazili različite kulture: Japan, Indiju, Južnoafričku Republiku i Saudijsku Arabiju te su svoje znanje iz onoga što su slušali imali priliku provjeriti u kvizu znanja. Održali su i probu pjevanja, a nakon toga i plesnu radionicu u kojoj su uz određene melodije osmišljavali koreografije.

Dan smo zaključili Punktovima – igricama natjecateljskog karaktera uz koje su se sudionici zabavili, ali i okušali svoje vještine te molitvom kojom smo zahvalili Bogu na provedenom danu.

Nikolina Malić