Završena 16. po redu Opća specijalizacija animatora Vrhbosanske nadbiskupije

Šesti dan Opće specijalizacije animatora, održan u petak, 8. srpnja započeo je svetom misom i doručkom. Dan je bio kišovit pa se program morao prilagoditi. Sudionici su prvo iskušali svoj timski rad u vježbi nazvanoj Titanic gdje su zajedničkim snagama morali proći određeni put i stići do cilja. Zatim su imali ekološku radionicu u kojoj su od ostataka materijala prikupljenih tijekom trajanja cijelog kampa pravili maskote koje predstavljaju njihove skupine. Zatim su sve do večeri bili zaokupljeni pripremom vesele večeri. Imali su i probu pjevanja, a poslije večere su izveli svoju predstavu koja je sve nasmijala i zabavila. Dan je završen večernjom molitvom na temu zajedništva na kojoj su svi saznali svoga anđela čuvara – jednu osobu s kampa koja je trebala posebno misliti na njih i zbližiti se s njima.

U subotu, 9. srpnja završena je 16. po redu Opća specijalizacija animatora Vrhbosanske nadbiskupije koja se ove godine održavala u mjestu Kornica, općina Bosanski Šamac. Mladi animatori jutro su započeli molitvom i doručkom nakon čega je uslijedilo pospremanje u čišćenje prostora kampa. Odradili su i evaluaciju na kojoj su istakli svoje dojmove, a u 11 sati su imali svečano misno slavlje koje je predvodio vlč. Ivan Matijević, pastoralni suradnik Centra za mlade Ivan Pavao II. koji je ohrabrio mlade animatore da iskoriste sve ono što su naučili kroz ovaj program, a da za primjer uzimaju animatore instruktore koji su svoje znanje nesebično dijelili s njima.

Nakon svete mise animatori su otpjevali himnu animatora, a zatim je uslijedila svečana podjela certifikata čime su zvanično postali animatori Vrhbosanske nadbiskupije. Uslijedio je ručak i pozdravljanje te odlazak kućama s jednim novim lijepim iskustvom.