Započela Akademija ključnih kompetencija u sklopu projekta Osnaženi mladi za osnaženu župnu i lokalnu zajednicu

Nakon uspješno realizirana dva ljetna kampa održana u prostorijama Regionalnog centra u Kornici, u ponedjeljak, 11. srpnja započela je Akademija ključnih kompetencija u sklopu projekta Osnaženi mladi za osnaženu župnu i lokalnu zajednicu.

Nakon uspješno održana četiri formativna susreta koja su okupila 30 mladih iz cijele Bosne i Hercegovine gdje su mladi imali priliku usvojiti znanje i vještine, Akademija ključnih kompetencija okupila je 15 mladih iz Travnika, Novog Travnika, Sarajeva, Zenice, Vareša, Mostar, Širokog Brijega koji će narednih peta dana sudjelovati na bogatom i sadržajnom programu koji će sami voditi.

Prvi dan Akademije ključnih kompetencija započeo je sv. misom koju je u filijalnoj crkvi župe Čardak, sv. Josipa u Kornici predvodio vlč. Ivan Matijević, pastoralni suradnik Centra za mlade Ivan Pavao II. koji je sudionicima Akademije poželio blagoslovljen i produktivan rad.

Nakon sv. mise i večere, sve nazočne pozdravio je Josip Milanović, projekt koordinator koji se sudionicima Akademije ključnih kompetencija još jednom zahvalio na susretljivosti i sudjelovanju na projektu, te kratko predstavio program Akademije.

U narednim danima, sudionici će imati priliku predstaviti stečeno znanje i vještine kroz formacijske susrete, raditi na kreiranju i osmišljavanju volonterske akcije 72 sata bez kompromisa koja će se realizirati u rujnu mjesecu, realizirati volontersku akciju u obližnjoj župi, učiti kako napisati vijest, kreirati dobar vizual za projekte i aktivnosti koje realiziraju u svojim župnim i lokalnim zajednicama i sl.

Josip Milanović