Održani ljetni susreti za djecu u nekoliko posavskih župa

U razdoblju od 3. do 9. srpnja 2022. godine Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. organizirao je ljetne susrete u Novom Selu-Balegovcu, Odžaku te Gornjoj Dubici.

U ponedjeljak, 3. srpnja održan je susret u župi Glavosjeka svetog Ivana Krstitelja Odžak gdje su animatorice Sara Kelava, Lorena Grbavac, Anđela Kljajić i Anđela Jeleč organizirali poludnevni susret. Susret je započeo zajedničkom molitvom i pjesmom, nakon čega su uslijedile radionice. Animatorice su pripremile sadržaj prilagođen uzrastu sudionika, tako da su mlađi sudionici imali priliku kreativno izraziti svoje želje i osjećaje, dok su mladi kroz radionice otkrili važnost dobre komunikacije i suradnje. Nakon zajedničkog ručka, sudionici su se okušali u zabavnim igrama i plesu. Susret je završen zajedničkom svetom misom i evaluacijom.

Trodnevni susret, od 3 do 5. srpnja 2022. održan je u župi Svetog Petra i Pavla u Novom Selu – Balegovac. Prvog dana susreta, koji su vodile animatorice Ružica Mihalj i Karla Martinović uz podršku Iris Vrdoljak, sudionici su osim edukativnih radionica uživali i u zabavnom programu. Drugi dan susreta u Novom Selu – Balegovcu sudionici su se okušali u natjecateljskim vodenim igrama, što je u djeci pobudilo natjecateljski duh.

Posljednjeg dana trodnevnog susreta, animatorice su za mlade pripremile sportski sradržaj. Nakon sportskog programa održana je sveta misa koju je vodio vlč. Ivan Matijević. Potom je uslijedio ručak i zajednička evaluacija.

Treći susret je održan u petak 8. srpnja u župi Svetog Josipa u Gornjoj Dubici. Druženje s mladima je započelo molitvom i energizer igrama. Nakon laganog razbuđivanja uslijedile su edukativne radionice, a potom sveta misa, predvođena fra Jozom Puškarićem. Ostatak susreta mladi su proveli u zabavnim igrama i plesu.