Youth workers: Važnost vizualnog identiteta

Drugi dan Akademije ključnih kompetencija koja se održava u Regionalnom uredu Centra za mlade Ivan Pavao II. u Kornici u sklopu projekta Osnaženi mladi za osnaženu župnu i lokalnu zajednicu započela je sv. misom u filijalnoj crkvi župe Čardak, sv. Josip u Kornici koju je predslavio vlč. Ivan Matijević.

Nakon sv. mise i doručka, susret je započeo radionicom o važnosti vizualnog identiteta koju je vodio Josip Milanović, projekt koordinator koji je sudionicima predstavio važnost vizualnog identiteta s posebnim naglaskom na vizualni identitet volonterske akcije 72 sata bez kompromisa.

Tako su sudionici imali priliku upoznati se o važnosti i značaju vizuala koji zaokuplja pažnju korisnika kroz fotografije i video sadržaj. Predstavljene su i tri tajne dobrog vizualnog identiteta, koje su sudionici morali i praktično primijeniti u pripremi vizuala za volontersku akciju 72 sata bez kompromisa.

Koristeći besplatne online aplikacije svatko od njih trebao je pripremiti plakat akcije, a nakon toga, podijeljeni u male skupine pripremiti i Instagram story, Facebook cover, letak i plakat akcije koje su predstavili jedni drugima. Plakate, letke i sav digitalni materijal koji su mladi pripremili tijekom radionica, koristit će se tijekom predstavljanja i promocije volonterske akcije 72 sata bez kompromisa koja ove će se ove godine realizirati u razdoblju od 29. rujna do 2. listopada.

Nakon večere, drugi dan Akademije ključnih kompetencija završen je gledanjem filma Čudo u ćeliji br. 7.

Podsjećanja radi, projekt Osnaženi mladi za osnaženu župnu i lokalnu zajednicuYouth workers ima za cilj kroz formacijske susrete osnažiti ulogu mladih u postizanju socijalnog angažmana mladih i interkulturalnog dijaloga kroz jačanje ključnih kompetencija.

Josip Milanović