KATOLIČKI SKAUTI “SV. BERNARD” SUDJELOVALI NA KAMP-ŠKOLI NA OTOKU PRVIĆU

U organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih “Ivan Pavao II.” u Sarajevu, šesnaest katoličkih skauta iz Vrhbosanske nadbiskupije, točnije iz sarajevske Župe sv. Luke Evanđeliste i Presvetog Trojstva iz Novog Travnika, sudjelovali su na međunarodnoj kamp školi na otoku Prviću kod Vodica, a na kojem je ukupno bilo 52 djece. Kamp je službeno počeo od 11. do 16. srpnja. Moto ovogodišnjeg susreta bila je izreka Božjeg ugodnika Petra Barbarića „Najbrži i najlakši put u nebo je vršeći svoje svakodnevne dužnosti“. 

Tijekom boravka u kampu djeca su imala prigodu pokazati koliko su ustrajni u vršenju svakodnevnih zadataka kroz molitvu i putem igre. Katolički skauti svoj dan uvijek započinju jutarnjom molitvom, a završavaju zajedničkom molitvom krunice Milosrdnog Isusa. Prvi dan je bila priprava za sakrament svete ispovijedi, a drugi dan su svi pristupili ispovijedi. Svakodnevne svete mise predslavio je duhovnik novotravničkog odreda, župnik don Anto Ledić, a pridružio se i don Stefan Marković, župni vikar u župi sv. Ante u Žepču. Vođe odreda Žana Ljubas, Gabrijela Marin, Domagoj Andrijanić i domaćin Ivan Skočić pokazali su umijeće rada sa skautima te svojim radom pomogli da sve protekne u najboljem ozračju. Zadnji dan druženja završio je molitvom i pjesmom te proglašenjem najboljih ekipa i pojedinaca.

Titulu najboljeg skauta/ice ponijela je Anja Fišić iz Novog Travnika, a i drugi su dobili vrijedne nagrade. Najveća nagrada je bila zajedništvo, druženje i međusobno upoznavanje. Ove godine naši skauti su imali prigodu sudjelovati u tradicionalnoj procesiji noseći sliku Gospe Karmelske od župne crkve u Vodicama do crkve na Okitu te cjelonoćnim molitvenim bdijenjem.