Volonterske akcije na kampu Friedensgrund BiH

U utorak 19. srpnja započeo je drugi dan kampa Friedensgrund BiH, koji se ove godine održava u Regionalnom uredu Centra za mlade u Kornici.
Kao i prethodnih godina, na kampu Friedensgrund su organizirane volonterske radne akcije, kroz koje sudionici imaju priliku upoznati lokalno stanovništvo te pomoći u svakodnevnim poslovima. Podijeljeni u grupe mladi su imali zadatke urediti prostor pri župnom uredu, urediti unutrašnji prostor crkve te pomoći oko slaganja drva kod župljana.
Poslijepodnevne sate su obilježile radionice pod nazivom Timski rad i Identitet, gdje su sudionici kroz razgovor, diskusiju i određene zadatke učili o ovim temama moderiranim od strane vršnjačkih edukatora.
Osim radionica mladi su imali priliku slušati o zajednici Taize u Francuskoj i molitvama koje se pjevaju na kampu, o čemu je govorila volonterka Ieva Jokste iz Letonije. Volonterka Ieva je mladima predstavila molitve te je uslijedila proba pjevanja.
Nakon večere, uslijedile su igre koje su zahtijevale suradnju, te su sudionici kampa nakon radionica imali priliku kroz različite igre pokazati timski rad i takmičarski duh.
S molitvom u duhu Taize-a završen je drugi dan kampa Friedensgrund BiH.