Ljetni kamp mira Friedensgrund – prilika za susret i dijalog među mladima u BiH

Četvrti dan ljetnog kampa mira Friedensgrund BiH, koji se ove godine godine održava u Kornici u razdoblju od 18. do 24. srpnja, započeo je s molitvom u duhu Taize-a. Potom su se sudionici uputili ka Orašju gdje su proveli dan uživajući u ponudi i sadržaju bazena.
Kamp su u večernjim satima posjetili đakon Aleksandar Stevanović iz Modriče i vlč. Ivan Dragičević, župnik iz župe Čardak, te su sudionici imali priliku razgovarati sa svećenicima o vjeri i različitim pitanjima koji se tiču svakodnevnog života.
Susret je bio veoma inspirativan za mlade koji su postavljali mnogo pitanja, te je jedna od sudionica podijelila svoja iskustva s ovog susreta. “Iako sam već par puta sudjelovala na sličnim radionicama, razgovorima s vjerskim liderima, mogu sa sigurnošću reći da je ovaj put bio najbolji do sada. Naši su gosti bili jako pristupačni, komunikativni i zanimljivi, te uvijek spremni dati prikladan odgovor na postavljeno pitanje” rekla je Andrea iz Sarajeva.
Tijekom susreta svećenici su podijelili s mladima i primjere suradnje, uvažavanja i suživota u Modriči i okolini ovog kraja, gdje žive stanovnici, pripadnici različitih religija.
Ovom prilikom Nadbiskupijski centar za pastoral mladih “Ivan Pavao II.” se zahvaljuje đakonu Aleksandru i vlč. Ivanu na posjeti i suradnji.