Promocija volonterske akcije 72 sata bez kompromisa u župi sv. Josipa na Marijin Dvoru

U četvrtak 21. srpnja u župi sv. Josipa na Marijin Dvoru održan je još jedan sastanak s ciljem promoviranja sedme volonterske akcije 72 sata bez kompromisa koja će se ove godine realizirati u razdoblju od 29. rujna do 2. listopada, a čije su pripreme u punom jeku.

Na sastanku koji je vodio Josip Milanović, projekt koordinator i djelatnik Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. zajedno s Gabrielom Šunjić, vršnjačkom edukatoricom i Youth workerom, akcija je predstavljena župniku, vlč. Anti Ćosiću s kojim se također razgovaralo o suradnji na projektu, mogućnostima realizacije akcije na području ove sarajevske župe i sl.

Vlč. Ćosić istaknuo je kako je zainteresiran pružiti pomoć i podršku u realizaciji volonterske akcije 72 sata bez kompromisa, te kako se nada da će i aktivni članovi župe sv. Josipa na Marijin Dvoru također pružiti podršku u realizaciji akcije.

Promocija volonterske akcije 72 sata bez kompromisa na području Vrhbosanske nadbiskupije i dalje se nastavlja s ciljem kako bi se što veći broj mladih, ali i župa uključio u ovogodišnju, sedmo po redu volontersku akciju. Podršku u promociji akcije projekt koordinatoru pružaju i Youth workeri koji su u razdoblju od 11. do 15. srpnja sudjelovali na prvoj Akademiji ključnih kompetencija održanoj u sklopu projekta Osnaženi mladi za osnaženu župnu i lokalnu zajednicu, a na kojoj su razvijali strategiju ovogodišnje, sedme po redu volonterske akcije 72 sata bez kompromisa.

Gabriela Šunjić