Završen petnaesti ljetni kamp mira Friedensgrund BiH

U nedjelju 24. srpnja, završen je petnaesti po redu ljetni kamp mira Friedensgrund BiH, koji je imao za cilj pružiti priliku mladim katolicima i pravoslavcima da se susretnu i dožive ljetovanje na drugačiji način – kroz spoj zabave, molitve, učenja i timskog rada.
Svi sudionici su pretposljednjeg dan kampa u subotu 23. srpnja, sudjelovali na sv. misi u crkvi sv. Josipa u Kornici, koju je predvodio vlč. Ivan Matijević. Potom su mladi po povratku u kamp, dobili zadatke koje su trebali zajednički riješiti a sve u cilju zabave, učenja i timskog rada. Poslijepodnevne sate sudionici su iskoristili za pripreme večernjeg programa, kako bi sumirali sve doživljaje tijekom kampa i predstavili ih gostima, župljanima iz Kornice.
Večernji program je započeo večerom, koju su kamperi pripremili za sve goste, nakon čega je uslijedio kreativni program. Sudionici su kroz skeč, pjesmu i ples predstavili sve ono što su prošli u posljednjih sedam dana.
Osim kratkog performansa, ovo je bila prilika da se obilježi i petnaesti rođendan kampa Friedensgrund, te su mladi zajedničkim druženjem i pjesmom obilježili nastavak programa.
Svi sudionici su u nedjelju 24. srpnja zajednički su nazočili liturgiji u pravoslavnoj crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Modriči. Po završetku liturgije, đakon Aleksandar Stevanović, koji je predvodio liturgiju, pozvao je sve mlade na osvježenje u parohijski dom. Uz pozdrave i zahvale zbog gostoprimstva, sudinici su se uputili ka kampu, gdje su nastavili program uz zajedničku evaluaciju.
Sudionici kampa su prilikom zajedničke evaluacije podijelili svoja pozitivna iskustva zbog svega što su doživjeli na ovom kampu, te su poželjeli da se opet sastanu i sljedeće godine na istom mjestu.
Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. se ovom prilikom zahvaljuje vršnjačkim edukatorima Danijeli Jocović, Anđeli Dizdar, Dori Jonjić, Anđeli Paleksić, Pavlu Kapuranu i Željki Maksimoviću na organizaciji i realizaciji kampa Freidensgrund. Također, zahvaljujemo se volonteru Morganu Rosanu iz Italije i Ievi Jakoste, volonterki iz zajednice Taize na pomoći oko realizacije programa.

Ove godine ljetni ekumenski kamp mira Friedensgrund, jednim dijelom je i financijski podržan od organizacije Ekumenska inicijativa žena.