Započeo ljetni kamp za ministrante Vrhbosanske nadbiskupije

Nakon uspješno održana četiri ljetna kampa u Regionalnom uredu Centra za mlade Ivan Pavao II. u Kornici, u ponedjeljak, 25. srpnja uspješno je započeo ljetni kamp za skupinu ministranata koji je okupio 40 mladih iz Zenice, Fojnice, Novo Selo-Belagovca, Globarice, Odžaka, Gornje Dubice, župe Stup iz Sarajeva, Jelaha, Svilaja, župe Blaženog Ivana Merza iz Španskog i Žepča.

Narednih pet dana, sudionici kampa imat će priliku učiti i razgovarati o svome poslanju u Crkvi, ulozi i značaju ministranata u župnoj zajednici i sl.

Prvi dan kampa započeo je slavljenjem sv. mise u filijalnoj crkvi sv. Josipa u Kornici koju je predvodio vlč. Ivan Matijević, pastoralni suradnik Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. Po završetku sv. mise uslijedila je večera, nakon čega su se sudionicima obratili vlč. Ivan Matijević i Iris Vrdoljak, animator instruktor i voditeljica kampa koja je sudionike upoznala s programom kampa, te predstavila animatore koji će narednih nekoliko dana voditi radionice.

Podijeljeni u male skupine, u nastavku programa, sudionici su imali priliku bolje se upoznati jedni s drugima, podijeliti svoja očekivanja i sl. Program prvog  dana završen je zajedničkom molitvom koju je vodila s. Marina Jurišić, članica družbe Školske sestre franjevke Bosansko-hrvatske provincije.

Ljetni kamp za ministrante završna je aktivnost projekta koji ima za cilj osnažiti identitete i uloge ministranata u euharistijskom služenju, a koji uključuje i tri formacijska susreta za ministrante Vrhbosanske nadbiskupije.