Raznolik program drugog dana kampa u sklopu projekta YouthFluence

U utorak, 26. srpnja započeo je drugi dan kampa koji se održava u sklopu projekta YouthFluence- uključi se, služi i prati! u Regionalnom uredu Centra za mlade u Kornici slavljenjem sv. mise koju je predvodio vlč. Ivan Matijević, pastoralni suradnik Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Po završetku sv. mise i doručka, skupina ministranata, njih 40-ak sudjelovalo je na radionici Žrtva i služenje kroz biblijske likove koju je vodila s. Marina Jurišić, a na kojoj su mladi, kroz razgovor i glumu učili o službi starozavjetnih likova. Nakon kratke pauze, uslijedila je i druga radionica, praktični modul na kojoj je sudionicima približen smisao sakramenata, tj. ne samo održavanje kulta nego pronalazak smisla u pričesti, sv. ispovijedi ali i slavljenju sv. mise, što u konačnici predstavlja i živi odnos svakoga od nas s Bogom.

Drugi dan kampa koji je okupio ministrante iz župa Vrhbosanske nadbiskupije nastavljen je u rekreativnom ozračju gdje su sudionici imali priliku igrati odbojku, ali i uživati na bazenu.

Večernji program obogatile su i različite igre i plesovi koje su vodili animatori, dok je program drugog dana zaključen večernjom molitvom. 

Lana Todosijević