Gen Rosso i korisnici Privremenog prihvatnog centra Ušivak održali koncert u Centru za mlade

U srijedu, 27. srpnja u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. održan je koncert međunarodne  glazbene i umjetnička grupe Gen Rosso uključujući i korisnike Privremenog prihvatnog centra Ušivak.

Gen Rosso je glazbena i umjetnička grupa sa sjedištem u Italiji, koja želi širiti poruku o izgradnji pravednijeg, miroljubivijeg i ujedinjenijeg svijeta punog podrške. U tu svrhu posjetili su kamp za migrante Ušivak u Hadžićima gdje su od ponedjeljka, 25. srpnja, do srijede, 27. srpnja, provodili vrijeme s korisnicima kampa te ih pripremali za koncert koji se održao u srijedu, 27. srpnja u popodnevnim satima.

Srijeda popodne u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. bila je ispunjena pjesmom, plesom i veseljem šireći poruku podrške, mira i prihvaćanja onih koji su na margini društva. Nakon održanog koncerta u trajanju od 2 sata upriličena je večera za sve posjetitelje gdje su gosti koncerta također imali priliku družiti se i razgovarati s ljudima u pokretu koji su nastupali na koncertu pokazujući svoje talente.

Ovom prilikom veliko hvala na podršci svim partnerskim organizacijama u kampu, osobito World Vision, IOM i UNFPA koji su podržali i omogućili da korisnici kampa pokažu svoje talente i radost u lokalnoj zajednici.

Ružica Marković