Započeo prvi kamp katoličkih skauta

U subotu, 29. srpnja 2022. godine započeo je kamp katoličkih skauta koji se ove godine po prvi put održava na području Vrhbosanske nadbiskupije, u mjestu Kornica, općina Bosanski Šamac. Kamp je okupio 36 skauta iz Vodica (Šibenske biskupije), Sarajeva, Novog Travnika te Županje koji će u narednim danima kampa imati različite radionice i zabavne aktivnosti kojima će se upoznati sa znanjima i vještinama skautskog života. Za krilaticu prvog kampa katoličkih skauta izabrana je: “Bog, Crkva i domovina”. Kamp je započeo svetom misom koju je predvodio vlč. Šimo Maršić, ravnatelj Centra za mlade “Ivan Pavao II.” koji je mladim skautima zaželio sretan početak kampa i poručio im da znanje i vještine koje dobiju na ovom kampu nastoje dijeliti jedni s drugima. Nakon toga skauti su podijeljeni u patrole sa jasno naznačenim zadacima i obvezama koje imaju u kampu. Zatim su imali večeru, a nakon toga su osmišljavali himnu kampa koju su na kraju svi zajedno i izveli. Večer su priveli kraju večernjom molitvom.

Pored duhovnog života mladi skauti će za vrijeme trajanja kampa učiti o vještinama snalaženja u prirodi te radnoj disciplini u umnim i timskim igrama. Voditelji kampa su Domagoj Andrijanić, voditelj skauta Vrhbosanske nadbiskupije i Ivan Skočić, predsjednik katoličkih skauta Šibenske biskupije. Za zabavni dio programa pobrinut će se animatorice instruktorice Iva Petrušić, Martina Lovrić i Nikolina Malić.

Drugi dan kampa katoličkih skauta obilježen posjetima i zabavnim aktivnostima

Drugi dan kampa katoličkih skauta započeo je jutarnjim postrojavanjem te pjevanjem himne skauta nakon čega su se skauti zaputili na svetu misu u filijalnu crkvu sv. Josipa Radnika. Nakon svete mise uslijedilo je spremanje za bazen gdje su proveli veći dio vremena kupajući se i odmarajući. U popodnevnim satima posjetili su župu i samostan Uznesenja BDM u Tolisi gdje su saznali nešto više o životu župe te povijesti i tradiciji Posavskog kraja. Nakon posjete sudionici su se vratili u prostor kampa gdje su imali večeru, a vrijeme nakon večere proveli su plešući animatorske plesove. Nakon odmora, večer su priveli kraju večernjom molitvom.