Volonteri NCM-a “Ivan Pavao II.” sudionici go4peace kampa

Od 24. do 30. srpnja na nekoliko lokacija diljem Europe održan je međunarodni go4peace kamp. Ideja ovog projekta je mir i ljubav kroz zajedničko življenje i suradnju. Kamp je koncipiran tako da mladi, koji dolaze iz različitih zemalja Europe i šire, zajedno rade na različitim radionicama kao što su: međureligijski dijalog, sport, glazba, ples, volontiranje, izrada predmeta s porukama mira itd.  

Nakon dvije godine kampa u digitalnom izdanju, ove godine kamp je održan u nekoliko gradova diljem Europe. Kamp u Albaniji okupio je 30 mladih iz Albanije, Kosova, Italije i Bosne i Hercegovine. Osam mladih iz Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ sudjelovali su u go4peace kampu koji se za zemlje Balkana održao u predgrađu Skadra, Fermentim. Svaki dan je počinjao s dnevnim motom, a nakon toga bi uslijedile različite radionice za sudionike koji su bili raspoređeni po grupama.  

Sudionici kampa su tako imali priliku volontirati sa djecom i mladima iz Fermentima, te razvijati svoje talente kroz radionice plesa i pjevanja. Tijekom kampa, upriličena je i posjeta romskoj zajednici nastanjenoj u Skadru, a grupa mladih je imala priliku volontirati i sa osobama sa poteškoćama.

Predzadnji dan kampa bio je rezerviran za završni događaj u kojem su sudionici kampa predstavili svoje talente mještanima Fermentima. Tako su mladi pokazali tradicionalne, ali i moderne plesove, pjesme i glazbu, te podijelili iskustva s održanog kampa.