Treći dan kampa katoličkih skauta u duhu timskog rada

Treći dan kampa katoličkih skauta, koji se održava od 30. srpnja do 04. kolovoza započeo je jutarnjim razbuđivanjem i tjelovježbom. Sudionici su nakon toga zajedno doručkovali, a potom se zaputili na svetu misu, koju je predvodio vlč. Šimo Maršić, ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih “Ivan Pavao II”.

Nakon svete mise uslijedila je radionica Šifrirano pismo u kojoj su sudionici naučili kriptirati i dekriptirati šifrirana pisma.

Nakon radionice uslijedila je pauza te ručak. Nakon ručka sudionici su se zabavili i rashladili vodenim igrama te kupanjem u bazenu. Nakon tuširanja uslijedila je večera, a poslije večere skautske igre u kojima su iskušali svoj timski i natjecateljski duh te zajedničkim snagama dolazili do rješenja. Dan je priveden kraju večernjom molitvom. 

Podsjetimo, za krilaticu prvog kampa katoličkih skauta izabrana je: “Bog, Crkva i domovina”, a kamp je okupio 36 skauta iz Vodica (Šibenske biskupije), Sarajeva, Novog Travnika te Županje koji se kroz kamp upoznaju sa znanjima i vještinama skautskog života.