Četvrti dan kampa katoličkih skauta protekao u igri

Četvrti dan kampa katoličkih skauta koji se po prvi put održava u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, a koji je okupio 36 skauta iz Vodica (Šibenske biskupije), Sarajeva, Novog Travnika te Županje započeo je jutarnjim postrojavanjem i razgibavanjem nakon čega je uslijedio doručak.

Poslije doručka uslijedila je radionica Scavenger hunt u kojoj su sudionici morali pronaći i slikati listu predmeta te tako iskušati svoju komunikaciju, kreativnost, inovativnosti i natjecateljski duh. Nakon radionice sudionici su se opustili i družili uz društvene igrice, a vrijeme poslije ručka iskoristili su za kupanje u bazenu.

Drugi dio dana rezerviran je za duhovni program, te su skauti slavili svetu misu koju je predvodio vlč. Ivan Matijević, pastoralni suradnik Centra za mlade “Ivan Pavao II.”. Vlč. Ivan poručio je mladim skautima da se ugledaju na Bl. Carla Accutisa i Bl. Piera Gieorgio Frassatija koji im mogu biti uzori u životu i radu.

Nakon svete mise uslijedila je večera, a poslije večere sudionici su se okušali u olimpijskim igrama koje su za njih pripremile animatori instruktori, a skauti su za svoje patrole imali priliku skupljati poene. Večer su priveli kraju zajedničkom večernjom molitvom.