Uspješno završen prvi kamp katoličkih skauta u Vrhbosanskoj nadbiskupiji

U razdoblju od 30. srpnja do 04. kolovoza u mjestu Kornica, u kojem djeluje i Regionalni ured Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih “Ivan Pavao II.” održao se prvi kamp katoličkih skauta na području Vrhbosanske nadbiskupije. 

Peti dan kampa katoličkih skauta je, kao i prethodnih dana, počeo jutarnjim razgibavanjem i postrojavanjem nakon čega je uslijedio doručak. Nakon doručka sudionici su se zaputili na svetu misu, a poslije svete mise imali su radionicu u kojoj su učili vezati čvorove i osnove tehnike samoobrane. Nakon kratke pauze uslijedio je ručak, a poslije ručka su imali priliku naučiti koristiti se kompasom te zapaliti vatru koristeći se stvarima iz prirode. Nakon popodnevnog odmora uslijedila je večera, a poslije večere upriličena je logorska vatra. Sudionici su kratkim skečom zabavili sve prisutne te pjevali i družili se. Večer je završila noćnom ophodnjom, kratkom šetnjom u kojoj su naučili kako prepoznavati put u slučaju da nestane svijetla te znakove koji će im kao ekipi pomoći u slučaju da se neki član izgubi.

U četvrtak, 4. kolovoza završen je prvi kamp katoličkih skauta koji je okupio 36 mladih skauta koji su u šest dana učili o radnoj disciplini, snalaženju u prirodi i timskom radu. 

Zadnji dan kampa započeo je jutarnjim postrojavanjem, a uslijedio je doručak te sveta misa koju je predvodio vlč. Šimo Maršić, ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih “Ivan Pavao II.” koji je poručio da uvijek trebamo znati tko je Isus za nas i da svetost možemo postići vršenjem svojih svakodnevnih dužnosti. Uslijedilo je čišćenje prostora kampa, a kamp je završen svečanom podjelom nagrada. Domagoj Andrijanić, voditelj skauta u Vrhbosanskoj nadbiskupiji zahvalio je svima i potaknuo na širenje skautskog duha kroz BiH. Za kraj su dodijeljene nagrade za najbolju patrolu, najboljeg vođu patrole, najboljeg skauta i najboljeg animatora kampa. Uslijedio je zajednički ručak, a potom su se sudionici zaputili kućama uz mnoštvo uspomena i dojmova.