Produžene prijave za Susret hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru

Prijave za Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati 17. rujna ove godine u Bjelovaru, sjedištu Bjelovarsko-križevačke biskupije pod geslom “Gore srca” produžuju se do 15. kolovoza! Materijali za pripremu mladih, kao i prigodno osmišljeni logo susreta, nalaze se na službenim internetskim stranicama SHKM-a te se mogu preuzeti i iskoristiti za zajedničku pripremu mladih u župi ili dekanatu.

Susret je zamišljen kao jednodnevno okupljanje, uz mogućnost noćenja, koje će započeti prigodnim programom i ručkom u župama Bjelovarsko-križevačke biskupije, odakle će se mladi uputiti prema Bjelovaru. Ondje će biti organizirana procesija kroz grad prema stadionu na kojem će biti središnje euharistijsko slavlje.

Mladi se za susret prijavljuju u svojim župama, preko svojih župnika. Kod prijave je važno sve potrebne podatke upisati u tablicu koju župnik treba napraviti.

Za prijavu mladih potrebno je poslati: ime i prezime, spol, datum rođenja, telefon, e-mail, mjesto, župa, veličina majice (moguće veličine majica su: S, M, L, XL i XXL), broj putovnice, te napisati naznake (u slučaju nekih bolesti, alergija i sl.) za svakog sudionika kako bi se izvršila registracija.

Prijavu mogu izvršiti samo povjerenici za mlade koji su dobili šifru za registraciju zbog čega je važno sve podatke proslijediti Nadbiskupijskome centru za pastoral mladih Ivan Pavao II.  kao i potvrdu o uplati troškova kako bi prijava bila uspješna, u protivnom mladi neće moći biti prijavljeni.

Podaci u tablicama moraju biti potpuni i točni, a primat će se samo one prijave koje budu dostavljene u naznačenom roku. Na susret se mogu prijaviti mladi od navršene petnaeste pa do tridesete godine života. Mladi s invaliditetom prijavljuju se uz uvjet da sami organiziraju svoju pratnju (asistenta) te da to, kao i bilo koju drugu specifičnost, upišete u navedenu tablicu, u rubriku naznake.

Kotizacija za sudjelovanje na susretu pojedinih dekanata:

1.         Derventski, Doborski, Brčanski i Šamački dekanat po cijeni od 70 KM

2.         Žepački, Tuzlanski i Usorski dekanat po cijeni od 65 KM

3.         Kreševski, Sarajevski, Sutješki i Travnički dekanat po cijeni od 70 KM

4.         Bugojanski i Ramski dekanat po cijeni od 70 KM

Program Susreta hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru 17. rujna 2022. godine:

od 10.00 sati – dolazak u župe Bjelovarsko – križevačke biskupije

10.00 – 12.00 sati – program upoznavanja i molitvenog zajedništva po župama; ručak

do 13.45 sati – dolazak u Bjelovar; slobodan program (obilazak pripremljenih punktova po gradu: sajam zvanja, katolički interliber, dnevni boravak, itd.)

15.15 sati – početak procesije prema stadionu

16.00 sati – animatorski pretprogram na stadionu

17.00 sati – svečano euharistijsko slavlje;

nakon misnog slavlja slijedi koncert i odlazak kućama.