Otvorene prijave za akciju 72 sata bez kompromisa

Od 29. rujna do 02. listopada, po sedmi put, održat će se velika volonterska akcija 72 sata bez kompromisa koju na području Vrhbosanske nadbiskupije realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Akcija 72 sata bez kompromisa započela je u Njemačkoj 1995., a ima za cilj mlade potaknuti na volontiranje i beskompromisno stavljanje sebe na raspolaganje drugima. U Bosni i Hercegovini akcija je započela 2010. godine I kroz sve uspješno realizirane akcije okupila je više od 5 000 volontera iz cijele Bosne i Hercegovine, koji su uspješno realizirali oko 500 mini volonterskih akcija u svojim župnim i lokalnim zajednicama.

Livno 72sata 3Ove godine, po sedmi put, održat će se od 29 rujna. do 02. listopada, a na akciju se mogu prijaviti svi zainteresirani koji žele raditi na promociji volonterskog rada. Mladi će volontirajući na najvećoj volonterskoj akciji u Vrhbosanskoj nadbiskupiji imati priliku pomoći potrebitima, osjećati se korisnima i odgovornima u svojim lokalnim zajednicama radeći na humanitarnim, ekološkim, kreativnim, duhovnim, edukativnim projektima.

Travnik 72 sata 1Na akciju 72 sata bez kompromisa mladi se mogu prijaviti individualno ili kao dio volonterske skupine, dok će projektni tim Centra za mlade biti u komunikaciji sa župnicima, kapelanima, časnim sestrama, nastavnicima i voditeljima skupina oko prijave projekata.

Prijavni obrazac potrebno je online ispuniti i poslati na e-mail: 72satabezkompromisa@gmail.com najkasnije do 01. rujna do ponoći, nakon čega će projektni tim sve prijavljene obavijestiti o daljnjim informacijama o akciji.

NCM se također stavlja na raspolaganje svim voditeljima skupina, župnicima, časnim sestrama, kapelanima, nastavnicima oko pomoći u kreiranju projekata na koje se mladi beskompromisno prijavljuju, što znači da informacije o tome što će mladi u njihovim zajednicama raditi ne trebaju dijeliti sa sudionicima. Tijekom trajanja akcije, djelatnici Centra, zajedno s mladim Youth workerima koji su sudjelovali u projektu Osnaženi mladi za osnaženu župnu i lokalnu zajednicu pridružit će se mladima na terenu kako bi im pomogli u realizaciji, medijski pratili njihov radi, ali i bili na raspolaganju za bilo koji vid podrške.

„72 sata bez kompromisa važan je projekt za mlade, te se iskreno nadam da ćemo ove godine imati priliku okupiti što veći broj mladih koji će raditi velike i vrijedne stvari u svojim župnim i lokalnim zajednicama. Posebno sam sretan što akcija 72 sata bez kompromisa je prepoznata i u drugim biskupijama, pa ćemo ove godine po prvi put akciju realizirati i na području hercegovačkih biskupija, na što sam iznimno ponosan”- kazao je Josip Milanović, projekt koordinator akcije.

Zainteresirani volonteri, skupine volontera, župe, škole i Udruge iz hercegovačkih biskupija, svoje prijavne obrasce mogu poslati na mail: 72sata.hercegovina@gmail.com

 Prijavni obrazac- individualna prijava

Prijavni obrazac- obrazac za skupinu.

Prijavni obrazac- projekt za realizaciju

Obrazac za projekt mogu ispuniti samo voditelji mladih, župnici, časne sestre, kapelani, profesori, nastavnici…