Katolički skauti Vrhbosanske nadbiskupije na kampu na otoku Prviću

U nedjelju 21. kolovoza 2022. godine započeo je kamp katoličkih skauta na otoku Prviću pored Vodica. 

Kamp je okupio 32 skauta iz Riječke, Splitsko-makarske, Šibenske  i Vrhbosanske nadbiskupije koji će u narednim danima imati različite radionice i zabavne aktivnosti koje su usmjerene na stjecanje  znanja i vještina skautskog života.

Kamp je započeo ispovjedi skauta i svetom misom koju je predvodio fra Ante Bešlić koji je mladim skautima zaželio dobrodošlicu i  poručio im da zajedništvo skauta pruža sigurnost i snagu. Domaćin kampa Ivan Skočić, predsjednik Skauta Šibenske biskupije upoznao je skaute s Kampom  i aktivnostima za sljedeće dane.  Nakon toga skauti su podijeljeni u patrole sa jasno naznačenim zadacima i obvezama koje imaju u kampu. Kamp obuhvaća skautske  uzrasti od 14 do 18 godina.

Pored duhovnog života mladi skauti će za vrijeme trajanja kampa učiti o vještinama snalaženja u prirodi te radnoj discipline, te ustroju skauta. Voditelji kampa su Ivan Skočić, predsjednik katoličkih skauta Šibenske biskupije, Domagoj Andrijanić, voditelj skauta Vrhbosanske nadbiskupije i Paulo Santini, vođa skauta iz Rijeke. Ispred Skauta Vrhbosanske nadbiskupije prisutni su i vođe odreda Gabrijela Marin i Ana Bilić Andrijanić.