Održana V. Sjednica Trećeg saziva Vijeća za mlade Vrhbosanske nadbiskupije

U petak, 23. rujna u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II” održana je redovita sjednica Vijeća za mlade Vrhbosanske nadbiskupije.

Na samom početku, nazočne su pozdravili mons. Tomo Vukšić, nadbiskup mitropolit vrhbosanski, te vlč. Šimo Maršić, ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II”. Nakon usvajanja zapisnika, te imenovanja novih vijećnika, na sjednici su predstavljanje redovni projekti Centra za mlade, a uz to je predstavljena i volonterska akcija 72 sata bez kompromisa te je upućen poziv i na proslavu 15. rođendana Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II”.

Nakon predstavljanja aktivnosti, predana je riječ vijećnici Usorskog dekanata koja je vijećnike uvela u temu Izazovi u komunikaciji vijećnika Vijeća za mlade, djelatnika NCM-a i župnika. Kroz razgovor na navedenu temu vijećnici su se osvrnuli na načine kako se može poboljšati komunikacija na polju pastoralnog rada sa mladima. Sjednica je svečano završena slavljem svete mise koju je predvodio nadbiskup Vukšić.

Vijećnici su nastavili sa radom u subotu, 24. rujna, kada su sudjelovali su na edukaciji koja se provodi u sklopu projekta Revitalizacija župnih zajednica. Edukaciju Agilnost u radu s mladima – kako ostati stabilan u nestabilnim vremenima vodio je magistar pedagogije Antonio Topalović. Kroz edukaciju vijećnici su imali priliku identificirati koje se promjene događaju u svijetu mladih te zašto je važno biti prilagodljiv u okolnostima u kojima živimo. Također, jedna od sesija bavila se i fenomenom „zamirućih gradova” s naglaskom na uspješne prakse rada s mladima koji ostaju u BiH, a zadnja sesija bila je rezervirana za temu nasilnog ekstremizma, radikalizma i života mladih.