Mercator BH podržao akciju 72 sata bez kompromisa

Od samog početka realizacije volonterske akcije 72 sata bez kompromisa koja je u BiH započela 2010. godine, veliki broj volontera za korisnike pučkih kuhinja, socijalno ugrožene obitelji prikuplja hranu u trgovačkim centrima širom Bosne i Hercegovine.

Podršku u realizaciji ove akcije već dugi niz godina pruža i trgovački lanac Mercator, koji je podržao i ovogodišnju akciju 72 sata bez kompromisa koja će okupiti 750 volontera koji će u razdoblju od 29. rujna do 2. listopada, kada će realizirati 80 mini volonterskih akcija u svojim lokalnim zajednicama. Volontere u Mercator poslovnicama možete sresti u Sarajevu i Mostaru. 

Grupa Mercator je jedna od najvećih privrednih kompanija u Sloveniji kao i u cjelokupnoj regiji Jugoistočne Europe. Sastoji se od trgovačkih društava. U Sloveniji ih ima deset, a na ostalih tržištima Jugoistočne Europe u okviru Grupe Mercator posluje sedam ovisnih društava. Matično društvo Grupe je društvo Poslovni sistem Mercator, d.d., sa sjedištem u Republici Sloveniji.

Tvrtka Mercator BH doo Sarajevo je podružnica Poslovnog sustava Mercator dd Ljubljana, koja svoju trgovinu na veliko i malo obavlja na području cijele Bosne i Hercegovine. Svojom maloprodajnom mrežom opskrbljuje proizvode brojnim kupcima u entitetima Federacije BiH i Republike Srpske, te Distrikta Brčko.