Početak volonterske akcije “72 sata bez kompromisa” u Hercegovini

Volonterska akcija „72 sata bez kompromisa“, koja se sada već tradicionalno održava sedmi put u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, ove je godine prvi put kročila i na hercegovačko tlo.

Posebnu spremnost za realizaciju ovakve aktivnosti pokazali su Čapljina i Mostar, čemu i svjedoči broj volontera – 250. Mladi su u svojim zajednicama pomagali u uređenju župnih prostorija, prikupljali hranu za javne kuhinje, sudjelovali u kretaivnim radionicama, provodili vrijeme s osobama s invaliditetom i posjećivali potrebite župljane.

Za organizaciju projekata u Mostaru zaslužni su biskupijski pokret mladih Mi ViDiMo (Mladi vjere, djela i molitve) te humanitarna zajednica Pomozi mojoj nevjeri. Čapljina je jednako veselo i smjelo započela ovogodišnju akciju s projektima župe sv. Franje Asiškog.

„Nije nam bilo teško. Malo smo se umorili, ali nismo puno“, bile su riječi jedne volonterke iz Čapljine – dokaz da se u zajedništvu mogu raditi velike stvari, jer kad se male ruke slože, sve se može.

Volonterima i organizatorima projekata u Hercegovini zahvaljujemo na predanom radu i angažmanu te im želimo puno sreće i blagoslova u narednim danima akcije. 

Medijski tim