Prvi dan volonterske akcije 72 sata bez kompromisa završen molitvom

Prvi dan volonterske akcije „72 sata bez kompromisa“ protekao je u duhu osjećaja za druge. Mladi iz cijele Bosne i Hercegovine beskompromisno su dali sve od sebe. Uložili su mnogo truda te još više srca. Ispunjeni predivnim osjećajima nesebičnog davanja, mladi su prigodnom molitvom i pjesmom zahvalili dragom Bogu što ih ljubi i voli, beskrajno zahvalni što oni tu ljubav mogu baštiniti ovom zemljom.

„Evo nas, došli smo ti Gospode, kleknuli smo pred Tebe sa svim svojim problemima, brigama, ljutnjama, strahovima, pobjedama i porazima. Iz dana u dan u svakoj našoj obavezi, tražimo te. Kroz sve moje probleme koji su prisutni, tražim te. Nakon cijelog jednog dana, pitam se gdje si? Isuse, gdje si? A na kraju tog istog dana shvatim da si u nama, da smo bili slijepi pored svakog tvog znaka da si tu i usuđujem li se reći „volim te“? Odričem se svega što bi moje srce odvratilo od Tebe; ljubavi prema materijalnom, želje za bogatstvom, Ti nas oslobodi Kriste, jer to su okovi koji nas drže na ovom svijetu, no mi težimo vječnom životu i spasenju slaveći Tvoje ime dovijeka. Svi naši talenti, sva postignuća, od Tebe su. A mi ti zahvaljujemo tako što sve te darove kojima si nas nagradio, koristimo na Tvoju slavu. Daj da se kroz naše talente prvi Ti proslaviš, Gospode. Da Tebi pjevamo i da se tebi molimo kroz pjesmu, da dostojni postanemo zvati se Tvojom djecom. Odričemo se samih sebe, da bi došli bliže Tebi. Važan si Isuse i daruj nam taj mir. Ni u jednom trenutku, Isuse, nisi mislio na sebe, ponižen i odbačen, raspet si molio za naš oprost, za oprost svoga naroda. Nauči nas da molimo jedni za druge, dok smo na ovom svijetu, da se sjetimo svojih bližnjih dok su tu na zemlji.“


Dragi mladi, sjetite se da su svi naši talenti i mogućnosti su od Boga, dijelite te darove s drugima kako bismo već sada hodili rajem. VolontiRAJ na Zemlji!