72 sata bez kompromisa: Mladi iz Odžaka posjećuju svoje starije sugrađane

Mladi iz Odžaka ove godine sjetili su se onih kojima je pomoć najpotrebnija, svojih starijih sugrađana. Posjećivali su većinom domaćinstva gdje žive samci, ili stariji bračni parovi. Zadovoljstvo je bilo obostrano. Njihovi stariji susjedi, koje su posjetili, nisu mogli sakriti svoje oduševljenje. Nažalost, oni su zaboravljeni od svojih bližnjih. Njima je potrebna svaka vrsta pomoći, ali ono važnije, njima treba ljubav koju su oni cijeli život pružali svojoj djeci.

Volonteri su zajedno sa samaritancima nosili obroke po susjedstvu. Posjetit će i „Kuću nade“, centar za rehabilitaciju osoba sa poteškoćama, gdje će pomoći u čišćenju njihovog prostora.

Volonterka Anđela Kljajić podijelila je svoje iskustvo s nama: „Volontirala sam već i prije te mi je uvijek drago odazvati se ovakvim akcijama. Posjetili smo mnogo starijih i nemoćnih osoba. Pomogli smo im s kućanskim poslovima te u vrtu. Ljudi su bili u nevjerici kada smo im pokucali na vrata. Napokon ih se netko sjetio. Drago im je bilo vidjeti da netko mari za njih. Osjećam se ispunjenom jer sam im uljepšala dan, a i oni meni.“

Neka nam mladi iz Odžaka budu primjer. Nemojmo zaboraviti naše bližnje koji su cijeli svoj život posvetili nama. Pružimo im ljubav koju zaslužuju.

Medijski tim